
Pavut, linssit ja herneet ovat edullista ja ravitsevaa ruokaa. Ne sisältävät proteiinia, kuitua ja monia hyödyllisiä mikroravintoaineita, kuten B-ryhmän vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Palkokasvit ylläpitävät kylläisyyttä ja luovat raikkailla väreillään lumoa ruokapöytään. Nautittaessa palkokasveja pähkinöiden ja siementen sekä viljatuotteiden kanssa, saadaan monipuolisesti erilaisia välttämättömiä aminohappoja. Palkokasveista valmistuvat helposti erilaiset keitot, padat, murekkeet, pihvit, pyörykät, leivät ja tahnat. Tahnoista saat helposti nestettä lisäämällä myös soseen/keiton. Tahnareseptejä:
Hummustahna
2 dl porkkanaraastetta
2 dl kikherneitä (keitetty)
1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia
1/2 dl tahinia
1/2-1 limen mehua
Hernetahna
200 g pakasteherneitä (keitetty/jäähdytetty)
100 g cashewpähkinöitä
pieni pala piparjuurta
Punajuuritahna
2 keskikokoista punajuurta (keitetty)
2 dl kidneypapuja (keitetty)
1 punasipuli (paistettu)
Soseuta kunkin reseptin aineet tahnaksi. Maun/koostumuksen mukaan voit lisätä tahnoihin myös:
-mustapippuria
-suolaa/misoa/tamaria/soijakastiketta
-oliiviöljyä
-vettä
-mausteita/yrttejä
Makoisia hetkiä!