Kesäkurpitsaspagetti ja basilikapesto

Tämä herkullinen kesäkurpitsaspagettiohje sopii myös vehnää ja gluteenia vältteleville. Kesäkurpitsaspagetti on herkullista esimerkiksi basilikapeston tai muiden pestojen kanssa.  ”Spagettia” voi tehdä myös muista kasviksista, kuten kurkusta porkkanasta tai palsternakasta.

Resepti (n. 1-2 hengelle)

Ainekset

Kesäkurpitsapagetti:

  • 1 kesäkurpitsa

Pesto:

  • 1 puntti basilikaa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • (minitomaatteja, chiliä, vegaanista parmesaania ym.)

Valmistusohje

Kesäkurpitsapagetti:

  1. Pese (ja kuori) kesäkurpitsa.
  2. Leikkaa kurpitsa spagettimaisiksi nauhoiksi esimerkiksi spiraalileikkurilla, vihannesleikkurilla tai -raastimella.
  3. Kesäkurpitsaspagetin voi nauttia raakana. Sen voi myös paistaa kevyesti paistinpannulla (<1 min) tai kypsentää kevyesti höyryttämällä.
  4.  ”Spagettia” voi tehdä myös muista kasviksista, kuten kurkusta porkkanasta tai palsternakasta.

Pesto:

  1. Liota pistaasipähkinöitä 4-8 tuntia. Huutele ja valuta pähkinät.
  2. Laita pähkinät ja basilikan lehdet sekä muut ainekset tehosekoittimeen.
  3. (Jos haluat tomaattisen peston, voit lisätä joukkoon esimerkiksi 1/2-1 rasiaa minitomaatteja  ja chiliä.)
  4. Lisää tarvittaessa vettä ja aja sopivan paksuiseksi tahnaksi.
  5. Lisää mausteita maun mukaan.
  6. Sekoita pesto spagetin joukkoon tai sen oheen. Voit ripotella annoksen päälle myös (vegaanista) parmesaania.

Herkullisia hetkiä!