Gazpacho, kylmä tomaattikeitto

Tämä kylmä keitto sopii erityisesti hellepäiviin, mutta myös lämpöä tuomaan pakkasilla. Nestepitoisena ja kuitupitoisena keitto on kevyttä, vatsaystävällistä ja tukee painonhallintaa. Se myös ylläpitää nestetasapainoa ja virkeyttä kovemmillakin helteillä. Gazpacho sisältää hyödyllisiä vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja muita yhdisteitä, jotka auttavat vastustuskyvyn ylläpidossa.

Resepti 

Ainekset (2-4 hengelle)

  • 5 kypsää tomaattia
  • ½ kurkkua
  • 1 punainen paprika
  • 1 nippusipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½-1 mietoa punaista chiliä
  • 1 dl tomaattimehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Lisäksi esimerkiksi basilikaa, oreganoa, timjamia tai varsiselleriä

Valmistusohje

  1. Tee tomaatteihin viiltoja. Laita ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, poista niistä kannat, lohko ne ja laita blenderiin.
  2. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pilko paprika ja laita blenderiin.
  3. Kuori ja pilko sipulit. (Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi.) Laita blenderiin.
  4. Laita loput pestyt ja pilkotut kiinteät ainekset sekä yrtit blenderiin.
  5. Jauha ainekset blenderissä hienoksi massaksi.
  6. Lisää mausteet, oliiviöljy sekä nesteitä pikkuhiljaa.
  7. Aja koko seos tasaiseksi sopivan paksuiseksi keitoksi.
  8. Jätä keitto jääkaappiin pariksi tunniksi. Nauti kylmänä tuoreen leivän ja fetajuuston kera.

Viilentäviä ja lämmittäviä hetkiä!