Tattari on emäksinen ja luontaisesti gluteeniton viljelykasvi, joka sisältää paljon hyödyllisiä ravintoaineita, kuten kuitua, B-vitamiinia, magnesiumia ja rautaa. Liotettuna ja idätettynä tattarin ravintoainepitoisuus paranee, imeytyvyys tehostuu ja verensokerivaikutus on vähäisempi. Puuro on lempeää vatsalle, minkä lisäksi myös makunystyrät hyrräävät tyytyväisinä.
Tarvitset tuorepuuroon tattarisuurimoita (esim. 1 kupillinen). Huuhtele suurimot huolellisesti ensin kylmällä vedellä, sitten kiehuvalla vedellä ja vielä kerran kylmällä vedellä. Laita suurimot likoamaan kaksin-kolminkertaiseen määrään vettä noin pariksi tunniksi. Kaada vesi pois ja huuhtele vielä suurimot. Tämän jälkeen anna suurimoiden itää huoneenlämmössä yön yli. Hyvä idätyspaikka on esimerkiksi siivilä tai idätyspurkki. Voit myös liottaa tattareita suoraan yön yli ja jättää idätysvaiheen pois. Huuhtele suurimot vielä huolellisesti idätyksen/liotuksen jälkeen. Lisää valmiiden suurimoiden joukkoon marjoja, omenaa tai banaania. Soseuta aineet blenderillä tai sauvasekoittimella. Voit lisätä joukkoon myös kasvimaitoja, kuten manteli- tai kookosmaitoa. Voit lisätä maun mukaan myös makeutusta, kuten vaahterasiirappia, tai mausteita, kuten kanelia.
Nyt tuorepuuro on valmis herkuteltavaksi!